Echipa

Dr. Oana Marinache, istoric de artă

Este cercetătoare, autoarea și coordonatoarea proiectului „Arhiva de arhitectură”.

A început cariera publicistică cu monografiile „Cristofi Cerchez, un vechi arhitect din București” (2012), „Reședințele Știrbey din București și Buftea: arhitectura și decorația interioară” (2013) și „Știrbey: reședințe, moșii, ctitorii” apărute la Editura ACS.

La Editura Istoria Artei a publicat monografiile dedicate arhitectilor: Louis Pierre Blanc (co-autor Cristian Gache), Edmond Van Saanen-Algi (co-autor Gabriel Badea-Păun), Carol Benisch, Ernest Doneaud, Gaetan Burelly, Josef Schiffeleers. În aprilie 2015 a editat, împreună cu fotograful Cristian Gache, primul album „Arhiva de arhitectură: o colecție unică de planuri și schițe” (1830-1860), urmat în 2017 de cel de-al doilea album tipărit, dedicat perioadei 1860-1870. Ediția digitală a proiectului (2018) a acoperit intervalul 1870-1880.

Alina Havreliuc, istoric

Colaborator al Asociației Istoria Artei din 2012, în cadrul mai multor proiecte de cercetare ale fondurilor documentare de la Arhivele Naționale Direcția Municipiului București, a început să se specializeze pe susținerea de ateliere de istoria orașului și a arhitecturii bucureștene pentru copii. Cercetător, fotograf atât în arhive cât și pe teren

Dr. Raluca Tănăsescu, istoric

Cercetător, fotograf, ghid, pasionată de fotografii vechi și restaurarea imobilelor istorice, cu o bogată experiență în activitatea galeriilor de artă contemporană.

Dr. Mircea Pașca

Cercetător, istoric specializat în arhitectura orădeană, autor a nenumărate monografii de arhitecți, de monumente și etape stilistice din Oradea.

Dr. Daniela Langusi

A obținut doctoratul în istoria artei de la Pennsylvania State University și este specializată în arta renascentistă și barocă europeană. În prezent este lector și cercetător independent în mai multe proiecte de cercetare privind arta și arhitectura modernă românească. Susține conferințe despre arhitectura din Galați.

Drd. Mădălin Ghigeanu, arhitect

Arhitect diplomat al UAUIM (1991), cadru didactic asociat (1994-2000), autorul unor importante proiecte de arhitectură și amenajare interioară.

Pasionat de artă, documente istorice, desene, schițe și fotografii, posedă una dintre cele mai importante biblioteci specializate pe istoria arhitecturii românești. Salvează de la topit, prin eforturi personale arhiva arhitecților Ion și Tiberiu Niga, organizează în 2016 expoziția și editează catalogul „Arhitectul George Damian, o recuperare necesară” (alături de arh. Vlad Mitric-Ciupe)

Militează încă din 2011 în vederea realizării unei arhive culturale de arhitectură românească, a se vedea contribuția sa la „Fondul documentar de arhitectură din România. Raport preliminar de politică culturală”, apărut la Editura Simetria.

Maria Poștea, artist plastic

Maria Poștea a absolvit Universitatea de Arte București cu licența în Grafică și masterat în Textile Ambientale și Design și este absolvent al departamentului pentru pregătirea personalului didactic, nivelul I. A avut numeroase expoziții și premii naționale și internaționale.

Maria lucrează de peste șase ani cu copiii, în tabere medievale, tabere de creație și festivaluri. Este, împreună cu Bogdan Gărgăriță, membru fondator și ilustrator al Editurii Intaglio, având o bogata experiență în domeniul ilustrației.

Cristian Oprea, fotograf

Absolvent al celei mai vechi școli de fotografie din lume, întemeiată în 1910, New York Institute of Photography, lucrează ca fotograf la Muzeul Municipiului București. Pasionat de fotografie, a avut mai multe expoziții personale și de grup.

În cadrul proiectului, se ocupă de grafică și DTP.

Silviu Oprică

Se îngrijește de buna funcționare a site-ul arhivadearhitectura.ro.

Roxana Alina Istudor, expert contabil și fiscal

Este expert contabil și consultant fiscal, membră a CECCAR și CCFR și stagiar al CAFR. În prezent conduce propria firmă de contabilitate, consultanță fiscală și resurse umane, după o experiență de mai bine de 7 ani în companii multinaționale. Printre clienții ei se numără firme românești și internaționale din IT, construcții, imobiliare, sănătate, energie, agricultură, turism.

A fost alături de Asociație încă de la înființare, fiind implicată în toate proiectele derulate de-a lungul celor 11 ani.

Mulțumiri

Adresăm mulțumiri colaboratorilor proiectului nostru care ne-au sprijinit eforturile de fotografiere, scanare și prelucrare digitală: Rodica Stan, Monica Croitoru, Ioana Simion, Patricia Lupuțiu, Ionuț și Elena Butu.